Yangın Merdiveni Kapısı Temel Açıklaması

Wiki Article

İnsanlar tarafından kullanılmak üzere tasarlanan her yapı, yangın yahut öteki evgin durumlarda kullanıcıların hızla kaçışlarını sağlamlayacak yerinde kaçış yolları ile donatılır.

Yangın kapısı; ölümlü sağlamlığını koruyup yangın ve tütün gaz lambasıının etkilerinden izole etmektir. Yangın bapsı insanların kaçışlarını emin bir şekilde yapmalarına yardımcı olur.

Kaçış yolları ve diğer tedbirler, yangın veya özge ivedi durumlarda kişi eminğinin ancak birlik bir tedbire dayandırılmayacağı biçimde tasarlanır.

Yangın merdiven kapısının en besbelli özelliklerinden bir başkası de emniyetli bölgeyi izole etmesidir. Yangın esnasında yan merdivenleri zehirli yamanı biriktirecek ve kullanılamaz hale gelecektir. Bu nedenle izole edilecek merdivenler yangın merdiven kapısıyla korunur.

Kaçış merdivenlerinin kapasite ve sayı itibarıyla en azca yarkaloriın vasıtasız bina dışına açılması gerekir.

Yangın Çıkış Kapısı yangın ve benzeri ivedi durumlarda insanların dışarıya en hızlı şekilde tahliyesini sağlayan kapıya verilen isimdir.

Hatta, ehven yangın baplarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın sırasında yeterince dayanıklı olmayabileceği dair ikazyorlar.

Yangın merdiveni imalatında kesinlikle her katta, kendiliğinden kapanabilen yangın bapsı bulundurmak zorunludur.

Yangın bapları, yangının lehçe olarak kontrol altına düzenınmasına yardımcı olabilir ve yangının özge bölümlere yayılmasını engelleyerek can kaybını ve maddi hasarı minimize değer.

     Yangın Kapısı insanoğluın, binanın eminğini sağlayıcı ve yangın ile temasa son veren kapıya denir.

Açılıp - kapanma Yangın Merdiveni Kapısı çalışmalevinin sorunsuz adına getirilmesi gereken mekanizmalar olan Yangın Baplarında belirli periyotlarla bu vaziyet muayene edilmelidir. 

Yangın yönetmeliğinde söyleyiş edilmiş olduğu üzere kapıların otomatik kapanması gerekmektedir. Kapıların kendi kendine kapanmasını sağlayan yaylı menteşelerdir.

Göreceksiniz ki bu paye mualla kaliteli yangın kapılarını en onat fiyatla sunan bizim firmamızdır.

Aynı şekilde kapı fitillerinin hala yaman sızdırmaz olduklarını manzum kontroller ile denetlemek ve karıştırmak bileğerlidir.

Report this wiki page